Boek een van onze trainingen of lezingen

Onderstaande trainingen en lezingen bieden een oplossing voor de hedendaagse vraagstukken die zich binnen jouw team of organisatie afspelen. Dit betekent dat de training of lezing altijd wordt afgestemd op jouw vraag zodat het direct in de praktijk wordt toegepast. Daarnaast is het mogelijk om meerdere trainingen te combineren. Hiervoor kun je altijd geheel vrijblijvend contact opnemen!

Trendworkshop

Wat is trendwatching? Hoe signaleer én analyseer je trends? Hoe zet je deze trends om in waardevolle informatie voor je organisatie en hoe hebben deze trends invloed op jouw doelgroep(en)? In deze workshop gaan we aan de slag met het spotten van trends en hoe je deze informatie kunt gebruiken als organisatie. We werken zowel in groepsverband als individueel aan het verzamelen, analyseren en uitwerken van maatschappelijke trends.

De workshop duurt 3,5 uur en er is voor 8-10 deelnemers. Kosten: €1900,- excl. BTW. Deze prijs is inclusief de trainingsruimte bij de Bibliotheek Eindhoven, een werkdocument met alle tools en technieken en lekker koffie.

Design Thinking 3,5 uur workshop

Wat houdt Design Thinking in en waarom wordt deze methode gebruikt door giganten als Google, Netflix en BMW? In deze workshop doorlopen we de stappen van een innovatieproject middels de Design Thinking methode. Je leert om behoeftes en pijnen van  jouw doelgroep te achterhalen en hoe je dit kunt omzetten in innovaties waarmee maatschappelijke en/of financiële impact wordt gerealiseerd. Deze workshop is voor iedereen die creativiteit binnen zijn/haar team of de organisatie wil stimuleren en op een laagdrempelige en leuke manier wil proeven van deze methodiek.

De workshop duurt 3,5 uur voor 8-10 deelnemers. Kosten: €1900,- excl. BTW. Deze prijs is inclusief de trainingsruimte bij de Bibliotheek Eindhoven, een werkdocument met alle tools en technieken en lekker koffie.

Design Thinking tweedaagse training

We bieden ook een tweedaagse training aan waar we de diepte in gaan en we alle stappen volledig doorlopen aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Met een groep collega’s begin je met je vraagstuk in de onderzoeksfase en doorloop je het complete creatieve proces naar de testfase. Je eindigt deze tweedaagse training met een prototype dat klaar is om in de markt getest te worden.

De training duurt twee dagen voor 8-10 deelnemers. Kosten: €5200,- excl. BTW. Deze prijs is inclusief de trainingsruimte bij de Bibliotheek Eindhoven, een werkdocument met alle tools en technieken en lekker koffie.

Lezing of presentatie

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker voor een congres of bijeenkomst? Naast onze workshops, zijn wij ook te boeken voor lezingen:

Trendlezing
Wil jij van je stoel geblazen worden met vernieuwende inzichten over trends en op welke trends je nú in moet spelen omdat je anders achter het net vist? Onze trendlezingen openen de ogen van het publiek en nemen je mee in de trends en scenario’s voor de toekomst.

Design Thinking lezing
Wil jij vol nieuwe energie én met de juiste tools innoveren? Zoek je naar een laagdrempelige, effectieve en leuke aanpak om samen met jouw team nieuwe producten en diensten te ontwikkelen? Onze Design Thinking lezingen hebben maar één doel: ervoor zorgen dat jij na de lezing weet wat Design Thinking is, hoe andere bedrijven deze methodiek al toepassen en jij diezelfde dag nog met Design Thinking aan de slag kunt gaan.

Onze lezingen worden helemaal op maat gemaakt. Wil je meer weten over de prijs en hoe we de lezing speciaal voor jou maken? Klik op onderstaande knop en we nemen contact met je op!

Training Informatievaardigheden

“Na 30 minuten zoeken op internet heeft mijn leerling geen informatie voor zijn spreekbeurt kunnen vinden. Wel heel veel plaatjes.” Herken je dit?

Deze training helpt professionals om leerlingen te leren hoe je gestructureerd (online) informatie zoekt, vindt, beoordeelt en verwerkt. Met behulp van het Big Six-model leer je een duidelijk stappenplan kennen waarmee leerlingen iedere onderzoeksvraag kunnen beantwoorden. Ervaar zelf wat je nodig hebt om informatiebronnen te kunnen beoordelen en ontdek dat de noodzaak voor informatievaardigheden steeds groter wordt. We vertellen hoe je de stappen van het Big Six-model kunt inzetten om een onderzoeksvraag te beantwoorden. Hierbij maken we mede gebruik van de online tool Brainy en het project Vindingwijs, die beide ook perfect aansluiten bij thematisch onderwijs.

Deze training is op aanvraag mogelijk voor groepen vanaf 10 personen.

Verhuur Theaterruimte

Ben je op zoek naar een prachtige en veilige omgeving voor vergaderingen, presentaties of andere bijeenkomsten? De Bibliotheek Eindhoven verhuurt de theaterruimte. In samenwerking met het Bibliotheekcafé bieden we uitstekende catering.

Aantal personen: 2-30
Kosten:
Per dagdeel: €250,- excl. BTW
Avond: €300,- excl. BTW

Wil je meer weten over de mogelijkheden en faciliteiten? Klik op onderstaande knop.

“Goede afwisseling tussen opdrachten en theorie. Fijn ook om even naar buiten te gaan voor de interviews. Bracht direct ook iedereen buiten zijn/haar comfortzone!”

“Trainers zorgde voor een veilige leersituatie en gaven steun daar waar nodig was.”

“Geweldig om zo twee dagen met collega‘s vanuit alle afdelingen zo enthousiast en gezamenlijk nieuwe mogelijkheden te zien te verkennen en alle “ja maar’s” los te laten! Zoveel positieve energie betekent dat we nu echt een slag naar nieuwe activiteiten gaan maken! Collega ‘s bedankt: we gaan ervoor! En dit alles onder de bevlogen leiding van het jonge enthousiaste duo van Bibliotheek Eindhoven!”

“Leerzame cursus, goeie verhouding theorie en praktijk, de leden van Expeditie Anton waren prettige cursusleiders met kennis van zaken.”

“Hoewel ik (helaas) alleen de donderdag kon meemaken vond ik de innovatiebijeenkomst op zich al innoverend in zijn opzet. Toen ik binnenkwam schrok ik van de hoeveelheid deelnemers en dacht: “Dit is nooit werkbaar”. Door de vaart, maar vooral ook door het feit dat we de straat op werden gestuurd, werd alles in een keer “praktijk” en dus concreet. Zeer inspirerend.”

Een indruk van onze werkmethode

Bekijk ons KB Webinar en zie hoe Design Thinking for Libraries er in Eindhoven in de praktijk aan toe gaat.