Boek een van onze trainingen of lezingen

Onderstaande trainingen en lezingen bieden een oplossing voor de hedendaagse vraagstukken die zich binnen jouw team of organisatie afspelen. Dit betekent dat de training of lezing altijd wordt afgestemd op jouw vraag zodat het direct in de praktijk wordt toegepast. Daarnaast is het mogelijk om meerdere trainingen te combineren. Hiervoor kun je altijd geheel vrijblijvend contact opnemen!

Workshop: Trendwatching

Wat is trendwatching? Hoe signaleer én analyseer je trends? Hoe zet je deze trends om in waardevolle informatie voor je organisatie en hoe hebben deze trends invloed op jouw doelgroep(en)? In deze workshop gaan we aan de slag met het spotten van trends en hoe je deze informatie kunt gebruiken als organisatie. We werken zowel in groepsverband als individueel aan het verzamelen, analyseren en uitwerken van maatschappelijke trends.

Meer info over de prijs en de duur van deze workshop? Klik op onderstaande knop en we nemen contact met je op!

Workshop: Design Thinking

Wat houdt Design Thinking in en waarom wordt deze methode gebruikt door giganten als Google, Netflix en BMW? In deze training doorlopen we de stappen van een innovatieproject middels de Design Thinking methode. Je leert om behoeftes en pijnen van  jouw doelgroep te achterhalen en hoe je dit kunt omzetten in innovaties waarmee maatschappelijke en/of financiële impact wordt gerealiseerd. Deze workshop is voor iedereen die creativiteit binnen zijn/haar team of de organisatie wil stimuleren en op een laagdrempelige en leuke manier wil leren te innoveren.

Meer info over de prijs en de duur van deze training? Klik op onderstaande knop en we nemen contact met je op!

Workshop: Online Modereren

Hoe zorg je ervoor dat iedereen aandachtig blijft luisteren naar jou online webinar of hoe krijg je iedereen enthousiast voor een digitale brainstormsessie? Wat zijn handige functies in Microsoft Teams en Zoom en hoe ga je om met technische mankementen? In deze training word je meegenomen in de wereld van online modereren en krijg je aan de hand van concrete voorbeelden te zien hoe je met bepaalde stappen een digitale bijeenkomst het beste voorbereidt en uitvoert. Je gaat zelf met een praktijkvoorbeeld aan de slag zodat jij na deze workshop jouw digitale bijeenkomst met succes gaat modereren!

Deze training is voor iedereen die in zijn of haar werk regelmatig digitale bijeenkomsten moet voorzitten, online brainstormsessies begeleidt of online presentaties geeft in Microsoft Teams, Miro of Zoom.

Meer info over de prijs en de duur van deze training? Klik op onderstaande knop en we nemen contact met je op!

Lezing: Trendwatching en/of Design Thinking

Onze Design Thinking en Trendwatching trainingen zijn ook af te nemen als lezing. Heb je een businessdag waar je van je stoel geblazen wilt worden met vernieuwende inzichten over trends en op welke trends je nú in moet spelen omdat je anders achter het net vist? Of heb je met je collega’s een hei-dag en zoek je nog inspirerende voorbeelden van innovaties en wat Design Thinking allemaal teweeg kan brengen?

Meer info over de prijs en de duur van deze lezing? Klik op onderstaande knop en we nemen contact met je op!

Training: Informatievaardigheden

“Na 30 minuten zoeken op internet heeft mijn leerling geen informatie voor zijn spreekbeurt kunnen vinden. Wel heel veel plaatjes.” Herken je dit?

Deze training helpt professionals om leerlingen te leren hoe je gestructureerd (online) informatie zoekt, vindt, beoordeelt en verwerkt. Met behulp van het Big Six-model leer je een duidelijk stappenplan kennen waarmee leerlingen iedere onderzoeksvraag kunnen beantwoorden. Ervaar zelf wat je nodig hebt om informatiebronnen te kunnen beoordelen en ontdek dat de noodzaak voor informatievaardigheden steeds groter wordt. We vertellen hoe je de stappen van het Big Six-model kunt inzetten om een onderzoeksvraag te beantwoorden. Hierbij maken we mede gebruik van de online tool Brainy en het project Vindingwijs, die beide ook perfect aansluiten bij thematisch onderwijs.

Deze training is op aanvraag mogelijk voor groepen vanaf 10 personen. In het najaar wordt de training ook gegeven, data hiervan wordt tegen die tijd bekend gemaakt.

Verhuur: Theaterruimte

Ben je op zoek naar een prachtige en veilige omgeving voor vergaderingen, presentaties of andere bijeenkomsten? De Bibliotheek Eindhoven verhuurt de theaterruimte. In samenwerking met het Bibliotheekcafé bieden we uitstekende catering.

Aantal personen max. 35
Per dagdeel 150 euro (excl. BTW)
Avond 300 euro (excl. BTW)
Faciliteiten: vraag naar de mogelijkheden

“Goede afwisseling tussen opdrachten en theorie. Fijn ook om even naar buiten te gaan voor de interviews. Bracht direct ook iedereen buiten zijn/haar comfortzone!”

“Trainers zorgde voor een veilige leersituatie en gaven steun daar waar nodig was.”

“Geweldig om zo twee dagen met collega‘s vanuit alle afdelingen zo enthousiast en gezamenlijk nieuwe mogelijkheden te zien te verkennen en alle “ja maar’s” los te laten! Zoveel positieve energie betekent dat we nu echt een slag naar nieuwe activiteiten gaan maken! Collega ‘s bedankt: we gaan ervoor! En dit alles onder de bevlogen leiding van het jonge enthousiaste duo van Bibliotheek Eindhoven!”

“Leerzame cursus, goeie verhouding theorie en praktijk, de leden van Expeditie Anton waren prettige cursusleiders met kennis van zaken.”

“Hoewel ik (helaas) alleen de donderdag kon meemaken vond ik de innovatiebijeenkomst op zich al innoverend in zijn opzet. Toen ik binnenkwam schrok ik van de hoeveelheid deelnemers en dacht: “Dit is nooit werkbaar”. Door de vaart, maar vooral ook door het feit dat we de straat op werden gestuurd, werd alles in een keer “praktijk” en dus concreet. Zeer inspirerend.”

Een indruk van onze werkmethode

Bekijk ons KB Webinar en zie hoe Design Thinking for Libraries er in Eindhoven in de praktijk aan toe gaat.